Fotografeer je vangst!
Afgelopen jaren zijn door Sportvisserij Limburg, HSV Natuurlijk Limburg, HSV-VVM en HSV St Petrus uit Weert spiegelkarpers uitgezet in o.a. diverse stuwvakken van de Maas, Maasplassen, Julianakanaal en Kanaal Wessem-Nederweert. Vang je een spiegelkarper in één van deze wateren? Doe dan het volgende:
- Maak een foto van de linkerflank van de vis
- Houd de vis zo vast, dat je de kop in je rechterhand hebt
- Gebruik een camera met een hoge resolutie
- Maak meer detailfoto’s van de groepjes schubben (denk aan de staart en rugvin)
- Noteer lengte, gewicht, vangstdatum en vangstlocatie
- Alle door jou versterkte informatie wordt alleen gedeeld met jouw toestemming
Met deze informatie kun je achterhalen waar een door jou gevangen spiegelkaper is uitgezet en hoe vaak de vis al eerder is gevangen. Mocht je een karper vangen in een water waarvan je twijfelt of deze onder het uitzetgebied valt? Schroom niet en stuur hem alsnog in.
Tip: je kunt er ook voor kiezen om alleen foto’s van de vis op de onthaakmat in te sturen. Daar kunnen wij al prima mee uit de voeten. Ook hierbij geldt dat de linkerflank van de vis gefotografeerd moet worden, alsmede een detailfoto van het schubbenpatroon.
Stuur de foto’s in – zo meld je je vangst
Het melden van je karpervangst kan via info@sportvisserijlimburg.nl
Nadat je de foto’s hebt opgestuurd, krijg je van ons een bevestiging van ontvangst. Ook houden we je op de hoogte van het matchen.
Privacy – omgang met gegevens
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Deze worden alleen voor de matching en onderzoek gebruikt, tenzij je aangeeft er geen bezwaar tegen te hebben om ook gegevens online, in bladen en op social media te delen. De melder is de baas! Dat betekent dat nooit zonder uitdrukkelijke instemming (van de melder) melding noch match in openbaarheid wordt gebracht. De SKP-coördinator van Sportvisserij Limburg stemt dat af met de melder, voor zover dit niet al is aangegeven bij het doorgeven van de melding. Zelfs als de melder geen bezwaar heeft tegen publicatie, wordt afgewogen of openbaarheid, bijvoorbeeld vanwege stekherkenning, geen ongewenste bijeffecten heeft.